Lade­standere

Ladestandere

Der er med årene kommet flere og flere el-biler på vejene og dette kræver en ændring i vores infrastruktur, så opladning af alle el-biler ikke bliver en udfordring i fremtiden. Bossen & Hansen vil gerne være med til at sikre den grønne omstilling og det kan vi nu, efter at regeringen er kommet med den nye ladestanderbekendtgørelse, hvor vi har fået et minimumskrav for udførelse af ladestandere i alle byggerier, om det er etablering eller forbedring af eksisterende etablering med tomrør.

Krav om ladestandere ved nyopført ejendom med parkeringsplads:

  • Ved nyopførelse af en beboelsesejendom med mindst 10 parkeringspladser, skal der gøres klar til ladestandere på alle pladser, dette kan typisk være tomrør i jorden
  • Ved nyopførelse af en ny bygning der ikke er til beboelse og som mindst har 10 parkeringspladser, skal der installeres mindst én ladestander. Der skal desuden på mindst hver femte parkeringsplads, gøres klar til en ladestander.

Krav om ladestandere ved eksisterende ejendom med parkeringsplads:

  • Ved større ombygninger af eksisterende beboelsesbygninger med mindst 10 parkeringspladser, skal der forberedes til ladestandere på alle parkeringspladser.
  • Ved større ombygninger af eksisterende bygninger, der ikke er til beboelse og med mindst 10 parkeringspladser, skal der installeres mindst 1 ladestander og forberedes for ladestandere på mindst hver femte parkeringsplads.
  • Ladestanderne skal være opført senest 01.01.2025.

Bossen & Hansen rådgiver, projektere og føre tilsyn på ladestandere i alle størrelser af anlæg, lige fra en enkelt stander i privaten til et parkeringsanlæg fyldt med intelligente ladere. Kontakt os gerne for en uforpligtende snak!