Kontor & administration | Laboratorier | Undervisning

DTU Kemiteknik

DTU

2020-2021

Rådgivning, projektering og fagtilsyn

Projektet omfatter to bygninger 228 og 229 hvor DTU Kemi har til huse. B229 anvendes som kombineret forsknings, undervisnings- og kontorbygninger. De i projektet omhandlende laboratorier er alle forskningslaboratorier med lejlighedsvis instruktion af studerende.
B228 består af 5 separate forsøgshaller med fast opstillede større forsøg.

I bygning 228 omfatter arbejderne opgradering af installationer i 4 forsøgshaller (37, 39, 41 og 43), omlægning af hal 37 til ATEX-område samt ombygning af to værksteder og et laboratorium. I bygning 229 omfatter arbejderne flytning af gasarter-flasker fra laboratorier til gasgård med rørlægning af gasarter til 16 laboratorier. Projektet er gennemført med bygningerne i drift.

Projektet forbedrer brugernes arbejdsmiljø væsentligt, og alle forhold vedrørende opbevaring af gasser og ATEX-klassifikationer er opgraderet til efterlevelse af alle myndighedskrav. Herved efterleves også DTU’s ambitioner om at være blandt de 5 førende tekniske universiteter i Europa, bl.a. ved at sikre et trygt og sundt arbejdsmiljø til fremme for arbejdsglæde og kreativitet.

Bossen & Hansen har bistået med rådgivning, projektering og fagtilsyn, stærkstrøm. Projekteringen dækker nye forsyning til BMS ventilationstavle, udskiftning af stikkontakter for arbejdsstationer. Føringsvej samt koordinering af flytning af eksisterende x-felt. Lysberegninger af arbejdslys til ATEX hal.